DZC '68NieuwsEerste ElftalSlechte beurt DZC’68

Slechte beurt DZC’68

DZC’68 verloor afgelopen zaterdag (24/2) met 4-2 van ASV Dronten. Na een gelijk opgaande eerste helft (1-1) gaf DZC de wedstrijd in de tweede helft in 10 minuten uit handen (4-1). Thomas Kleinlugtebeld maakte in de slotfase nog 4-2, het was z’n honderdste goal voor DZC'68
DZC’68 strijdt in haar jubileumjaar op drie fronten voor de prijzen. Handhaving in de 1e klasse D, de KNVB Beker en de Achterhoek Cup. Dat genereert een druk programma en continue focus. Tot nu toe gaat dat de mannen van Stéven Verheijen goed af. De beker- en cupwedstrijden worden redelijk gemakkelijk – en soms met grote cijfers – gewonnen en in de competitie wordt gestreden om een plaats in de middenmoot. Zaterdag werd afgereisd naar Flevoland en daar wachtte medemiddenmoter ASV Dronten. Voor beide partijen stond er veel op het spel, winst was naar boven kijken en verlies naar beneden. Het was zonnig en koud op ‘t Sportpark Burgemeester Dekker, maar hopelijk konden de toeschouwers zich warmen aan een lekkere pot voetbal.

Beide elftallen begonnen rustig aan de wedstrijd met van beide kanten een paar leuke aanvallen. DZC wist echter als eerste een aanval om te zetten in een goal. Het was in de 17e minuut toen Rutger Ebbers met een prachtige pass Corné de Waard bediende op de rechtervleugel. Er volgde een dito voorzet op Fatih Ilkhan die de trekker overhaalde en in rebound was Max Riekel er als de kippen bij om de bal in de goal te tikken (0-1). Die voorsprong stond echter maar kort op het scorebord; een vrije schop voor Dronten werd door één van de aanvallers leep doorgetikt en verdween met een boog over Job Tadema in de goal. Daarna ontstond een stabiele fase in de wedstrijd met over en weer een paar aardige aanvallen, maar helaas voor de toeschouwers weinig spektakel. Of zoals één van de jongste meegereisde supporters opmerkte; ‘geen spetterende wedstrijd’. Ruststand derhalve 1-1.

DZC kwam in de tweede helft redelijk uit de startblokken, maar het had de pech dat Jody Keuben al vrij snel met een blessure het veld moest verlaten (later werd in het Slingeland Ziekenhuis een breuk in de pols/ellepijp geconstateerd). Er ontstonden kansen op de 1-2 voor Fatih Ilkan, Thomas Kleinlugtebeld en Corné de Waard, maar toch werd gaandeweg Dronten de bovenliggende partij. En dat werd tussen 68e en de 78e minuut in drie doelpunten uitgedrukt, waarvan de 4-1 de mooiste was; een snoeiharde ingeschoten vrije trap van 30 meter afstand. DZC zette nog wel aan, maar het miste de vorm en de scherpte. In de slotminuten benutte Thomas Kleinlugtebeld nog een penalty, nadat hij zelf onderuit was getrokken in de zestien. Het was zijn honderdste goal voor DZC in competitieverband bij de senioren. Eindstand 4-2.

Het was weer een harde les in de 1e klasse in Dronten. Even niet opletten en voordat je het weet heb je drie doelpunten om je oren en verlies je een wedstrijd die je eigenlijk niet hoefde te verliezen. Erg jammer, want het werd kort na afloop duidelijk dat de concurrentie punten had gepakt en dat DZC was teruggevallen naar 12e plek, een nacompetitieplek. Een schrale troost is dat het puntenverschil tussen de nummer 8 (SDV Barneveld) en nummer 12 maar één punt is, maar het is nu echt alle hens aan dek. Hopelijk kan DZC in de bekerwedstrijd tegen zondag derdeklasser Blauw Wit uit Nijmegen de slechte smaak van deze wedstrijd wegspoelen. En dan wacht zaterdag uitgerekend Barneveld. Tot slot wenst iedereen die DZC een warm hart toedraagt Jody Keuben veel sterkte en succes met het herstel. Oftewel: I’ll be back !!

Opstelling: Job Adema; Jody Keuben (Junior Lucas), Nick Abbink, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Fatih Ilkhan, Rutger Ebbers; Corné de Waard (Meron Zehaye), Max Riekel, Thomas Kleinlugtebeld.