DZC '68NieuwsEerste ElftalNog één keer vlammen voor de winterstop!

Nog één keer vlammen voor de winterstop!

Aankomende zaterdag speelt ons vlagenschip haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is ASC'62 uit Dalfsen. Kan DZC'68 nog één keer vlammen en ook deze drie punten bijschrijven? Kom naar Sportpark Zuid en steun onze mannen!
Het was wederom een zeer succesvol weekend voor DZC’68. De 0-1 overwinning in Zwolle tegen WVF betekende alweer de tiende overwinning in elf wedstrijden en de zesde op rij. Rutger Ebbers was de gevierde man door in de 5e minuut het enige doelpunt van wedstrijd te scoren. Na een mooie aanval via Meron Zehaye en Thomas Kleinlugtebeld vond Rugter het Zwolse net. Het was echter geen goede wedstrijd en het had niet veel gescheeld of WVF was vlak voor tijd nog op gelijke hoogte gekomen. In de slotfase werd een niet te missen kans hoog over geschoten. DZC hield de nul en zo pakte DZC in Zwolle opnieuw de drie punten. Het geluk kon niet op toen bekend werd dat de naaste belagers – Enter Vooruit en Sparta Enschede – verloren en de voorsprong op de nummers twee werd vergroot naar 11 punten.

Tegenstander van zaterdag ASC’62 speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen ZAC. De club uit Overijssel speelt tot dusver een stabiel seizoen en staat met 21 punten uit twaalf wedstrijden op een 5e plaats, 1 punt achter de nummers twee. De ploeg onder leiding van Marcel Waaijer heeft dit seizoen, net als de mannen van Steven Verheijen, pas 1 keer verloren en dat is een prestatie van formaat. Vorig jaar werd het thuis 2-1 voor DZC door doelpunten van Jordi Adriaanse en Tolgahan Yayla. De wedstrijd in Dalfsen eindigde in 4-2 overwinning voor ASC’62. Echter, resultaten van het verleden geven geen garantie voor het heden. ASC’62 zal gebrand zijn om te winnen van de koploper en zo DZC met een kleine deuk in haar zelfvertrouwen de winterstop in te sturen.

Zo treedt DZC’68 zaterdag aan voor de laatste wedstrijd van het jaar 2016. Het zal echter niet makkelijk worden tegen een ploeg die net als DZC lastig te verslaan is. Winst zou een mooie bekroning zijn van een uiterst succesvolle eerste competitiehelft. Onze mannen kunnen dan genieten van een welverdiende winterstop om letterlijk en figuurlijk knallend het nieuwe jaar tegemoet te gaan. De tweede competitiehelft start met de wedstrijd tegen OZC Ommen op 28 januari 2017. Maar voor het zover is eerst de wedstrijd tegen ASC’62, het beloofd een interessante en spannende wedstrijd te worden.  

Wedstrijd: DZC’68 1 – ASC'62 1
Aanvang: 14:30 uur
Scheidsrechter: Dhr. Nijenhuis

De wedstrijdbal wordt zaterdag aangeboden door Mabeon-Achterhoek