DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC 68 1 houdt de focus vast en wint ook van IJVV

DZC 68 1 houdt de focus vast en wint ook van IJVV

DZC ’68 heeft op zaterdag 05 november 2016 weer goede zaken gedaan in oostelijke competitie 2e klasse H. Naast een overwinning op IJVV zagen de Doetinchemmers de naaste belager Enter Vooruit punten morsen in Dalfsen.
Zo heeft DZC ’68 een mooie uitgangspositie gecreëerd voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Enter, waar dan de kraker tussen de nummer 1 en 2 zal worden gespeeld.
Het was zaterdag zaak de focus vast te houden na het behalen van het periodekampioenschap tegen Quick ’20. Daar kwam bij dat de tegenstander uit IJsselmuiden vorig seizoen de punten meenam in de bus naar IJsselmuiden (0 – 3). En dus was er naast de focus ook nog een nare smaak weg te spoelen. In het kader van ‘never change a winning team’ had coach Verheijen de zelfde basis als vorige week in het veld gebracht.

Na een rommelig eerste kwartier, waarin geen echte kansen werden gecreëerd, begon DZC steeds meer druk uit te oefenen op de verdediging van IJVV. De ploeg van trainer Bergsma moest steeds verder terug, maar bleef met snelle mensen als van Lente en Buikema dreigend in de tegenstoot. Na een half uur spelen pakten letterlijk donkere wolken zich samen boven Sportpark Zuid. Een fikse bui inclusief hagelstenen was het gevolg. Ondanks deze weersverandering bleven de Doetinchemmers op zoek gaan naar de openingstreffer. Die kwam er ook in de 39e min. Het was een drukte van belang voor keeper Fix en een kopbal van Meron Zehaye belandde op de paal en na nog een koppoging vond Corné de Waard de ruimte zijn hoofd tegen de bal te krijgen en kopte hem tegen de touwen : 1 – 0.

Na rust was DZC van plan de wedstrijd snel in het slot te gooien, echter uit een aanval van IJVV werd Ryan van Lente gevloerd in het strafschopgebied van DZC door Tolgahan Yayla. Een terechte penalty was het gevolg en Chiel Buikema had geen moeite om de 1 – 1 op het scorebord te schieten. Dit alles gebeurde in de 52e minuut en DZC moest opnieuw op zoek naar de voorsprong. In de 64e min verdiende Thomas Kleinlugtebeld een vrije trap op een plek, waar de bal met een mooie curve op een gevaarlijk manier voor de doelmond gebracht kan worden. Corné de Waard plaatste met een prachtige trap de bal op het hoofd op de inkomende Robin Faber. Hij promoveerde de bal met een steenharde kopbal tot het doelpunt: 2 – 1. Er volgden nog 25 minuten waarin DZC uit een reeks van mogelijkheden de wedstrijd eerder had kunnen beslissen. Dat gebeurde niet, maar uiteindelijk werd de wedstrijd besloten met winst voor DZC. Het team toont aan met een missie bezig te zijn en met 8 overwinningen uit 9 wedstrijden spreekt er veel vertrouwen uit de optredens tot nu toe.

Foto's gemaakt door IJVV

Volgende week speelt DZC ’68 1 tegen v.v. Enter Vooruit op sportpark De Werf in Enter. Kom DZC ’68 aanmoedigen om ook daar een goed resultaat te hallen. Aanvang op zaterdag 12 november in Enter : 14.30 uur

Scoreverloop:
39 minuut        1 – 0 Corné de Waard
52 minuut        1 – 1 Chiel Buikema (p)
64 minuut        2 – 1 Robin Faber

De opstelling : Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber© en Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Mathijs de Waard en Rutger Ebbers (Belend Shekho); Corné de Waard  (Mehmet Bulut), Meron Zehaye en Thomas Kleinlugtebeld.