DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC'68 1 boekt eerste overwinning!

DZC'68 1 boekt eerste overwinning!

Na twee verliespartijen tegen SVZW en Bennekom werd er gehoopt op een goed resultaat tegen DOS Kampen. DOS Kampen vorig jaar Kampioen in de 2e klasse is dit jaar nieuw in de 1e Klasse. DOS is geen onbekende ploeg voor DZC aangezien ze vaker tegen elkaar hebben gespeeld in de 2e klasse.
DZC begon niet goed aan de wedstrijd, want na 5 minuten spelen kwam de rechtsbuiten van DOS Kampen 1 op 1 met Mike, maar de buitenspeler schoot ruim naast. De eerste fase van de wedstrijd was DOS Kampen de ploeg met het meeste balbezit, maar dat leidde tot weinig kansen. 

Vanaf de 20e minuut komt DZC beter in het spel. Thomas Kleinlugtebeld schat een dieptebal goed in en bereikt Dylan voor het doel, maar die schiet hard over. DZC was gevaarlijk vanuit de lopende mensen voorop met Dylan en Thomas. Aan het eind van de 1e helft geeft Tolgahan een dieptebal op Dylan, die hem controleert en daarna met rechts de 0-1 fantastisch binnen schiet!  

In de tweede helft waren de eerste wapenfeiten in de wedstrijd vanuit standaardsituaties. Zo was er een kopbal van DOS uit een corner en schoot Thomas een vrije trap van 30 meter onverwachts op doel.

DOS ging alles of niets spelen waardoor de verdedigers veel te doen kregen. Werkelijk alles werd weggekopt of iemand sprong er wel weer voor. Hierbij loerde DZC ook nog op de counter, waarbij als het zorgvuldiger was er meer uitgehaald had kunnen worden.

Rond de 80e minuut scoorde DOS Kampen vanuit een genomen vrije trap, die daarna via een schermutseling binnen werd geschoten. Terwijl de vrije trap was genomen stond de grensrechter nog bij de middenlijn om een wissel te noteren. Hierdoor heeft de grens geen waarneming kunnen doen over de situatie en de scheidsrechter bepaalde dat de vrije trap over moest. Het bleef dus 0-1 en daarna was het voornamelijk nog tegenhouden. Op het einde kreeg DOS Kampen nog een enorme kans, maar het geluk zat aan de kant van DZC. De eerste 3 punten zijn een feit!