DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC ’68 speelt zich veilig op de laatste competitiedag

DZC ’68 speelt zich veilig op de laatste competitiedag

De mannen van Stéven Verheijen hebben het bijna  onmogelijke toch waargemaakt. Er werd zaterdag 25 mei 2019 gewonnen in Enter tegen Enter Vooruit met 0 – 2 door twee goals van Rutger Ebbers en De Merino ’s lieten het afweten tegen Scherpenzeel (5-2 verlies). 
Precies het scenario dat onze mannen nodig hadden om een plek in de eerste klasse D van District Oost te behouden zonder daarvoor nacompetitiewedstrijden te moeten spelen.

Uiteindelijk heeft het geloof in rechtstreekse handhaving ook het vertrouwen gegeven in de laatste speelronden. DZC speelde gelijk tegen Go Ahead Kampen (1 – 1); in Scherpenzeel werd gewonnen met 3 – 0, vorige week werd er thuis gewonnen met 2 -1 van de koploper NSC Nijkerk en nu was het weer raak tegen Enter.

Het was gezien de krachtsverhouding in het veld een zeer verdiende overwinning. Vlak voor rust schoot Rutger DZC op 0 – 1 door de bal prachtig en de rechterbovenhoek te schieten. Nadat er ook in de tweede helft de nodig kansen waren gemist, maakte Rutger er vlak voor tijd 0 – 2 en maakte aan alle onduidelijkheid een einde.

De spanning en (na het mooie bericht uit Scherpenzeel) de opluchting waren van de gezichten van de spelers, staf en supporters af te scheppen. Er viel een last van de schouders. DZC ’68 heeft zich wederom veilig gespeeld. Vanaf deze plek mannen : een topprestatie.

DZC ’68 1 heeft nog één wedstrijd te spelen dit seizoen : de finale van de Achterhoek Cup. Deze wordt gespeeld op zaterdag 22 juni 2019 om 18:30 uur tegen het Aaltense AZSV op het terrein van v.v. Viod.

 

De opstelling tegen Enter was : Mike Thus, Stephen van Beek, Robin Faber, Jelle van Rinsum (Sergio Keurntjes) en Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Rutger Ebbers, Gloria Papela; Dylan Hendriksen (Fabian Mensah), Max Riekel en Meron Zehaye (Freek Linnenbank).
Hierbij de foto's gemaakt door onze tegenstander Enter Voouit:

De foto's