DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC ‘68 hard onderuit in Wierden.

DZC ‘68 hard onderuit in Wierden.

DZC ’68 heeft zaterdag in Wierden met 5 – 1 verloren van SVZW. Bij rust was het al 2 – 0 voor de Zwaluwen. Meron Zehaye was de maker van de enige DZC'68 treffer.
DZC'68 heeft er in Wierden 50 minuten een wedstrijd van kunnen maken. Met name in het eerste bedrijf liet DZC'68 een paar 100% kansen liggen. De harde cijfers (ook bij de rust) laten zien dat het voetbalspelletje om de knikkers gaat. Goals maken na goed opgezette aanvallen wil nog wel eens het probleem zijn voor de geel blauwen. Zaterdag had DZC'68 een tegenstander, die dat vak prima beheerste. In de eerste helft scoorde SVZW twee maal (uit vier kansen), terwijl DZC niet één keer het net vond (uit drie kansen). Vlak na rust lukte het Meron de bal in het vijandelijke doel te krijgen, maar door persoonlijke en organisatorische fouten liep SVZW snel uit naar 5-1 en was de wedstrijd vroegtijdig gespeeld.

DZC'68 krijgt de komende weken tegenstanders, die net als DZC strijden om een plek in de middenmoot. Dan zal het moeten gebeuren.

Dinsdag 3 april speelt DZC ’68 in de kwart finale van de KNVB Beker thuis tegen Winterswijk. Bij winst levert dat een plek op in de landelijke KNVB Beker van seizoen 2018 – 2019. Daarna zal het vizier op punten pakken in de competitie moeten staan.

Zaterdag is KHC uit Kampen de eerstkomende tegenstander.

Klik hier voor de foto's gemaakt door SVZW 
klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd