DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 weer in de flow

DZC’68 weer in de flow

DZC'68 zit weer in de flow. Afgelopen zaterdag (15/10) werd met maar liefst 1-6 gewonnen van DOS Kampen. Thomas Kleinlugtebeld was de grote man met drie doelpunten. Voor de koppositie in de tweede klasse H bleef Enter Vooruit goed volgen. Het won thuis met 1-0 van Sparta Enschede.
Wie Kampen (stad) intikt op Google en ‘doorsurft’ naar Wikipedia kan zo een uur lezen over de rijke historie van deze bijzondere Hanzestad. Maar de focus van dit verslag ligt toch echt op DOS Kampen – DZC’68. Op 21 december 1926 werd bij de Noorderkerk in de Kamper wijk Brunnepe door een groep voetbalfanaten voetbalvereniging Door Oefening Sterk (DOS) opgericht. De oprichters kozen voor de clubkleuren geel/zwart. Na wat omzwervingen belandde DOS in 1937 in het Kamper stadspark op het legendarische terrein aan de Singel. Omdat de in de stadsgracht aanwezige eenden ook het veld aan de Singel frequent met een bezoekje vereren, krijgt DOS al spoedig een bijnaam: ‘de Poelänten’. DOS voetbalt vervolgens jaren op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal, maar in het seizoen 2014-2015 degraderen de Kampenaren naar de tweede klasse. Dit seizoen acteren ze wisselvallig, drie keer gewonnen en drie keer verloren. Omdat zowel DOS (in de laatste minuut) als DZC de laatste wedstrijd verloor, wachtte er een boeiende pot in Kampen.

De eerste helft was nog maar één minuut oud toen DOS, na een foutje in de verdediging van DZC, een enorme kans kreeg op de 1-0, maar gelukkig wist DOS het net niet te vinden. In de derde minuut gebeurde het omgekeerde, maar Thomas Kleinlugtebeld liet de kans niet liggen en rondde met een fraai schot af; 0-1. DZC voelde de vibe, drong aan en legde een aantal mooie combinaties op de mat. Mathijs de Waard was met een strakke schuiver dichtbij de 0-2, maar de bal ging net naast. Even later had DZC in een geweldige scrimmage voor de goal van DOS opnieuw kans afstand te nemen, maar drie schoten in negen seconden troffen geen doel. In de 21e minuut werd het alsnog 0-2. Een prachtige aanval werd door Mathijs de Waard met een droge schuiver bekwaam afgerond. Mathijs maakte daarmee zijn eerste competitietreffer in het eerste en een oerkreet rolde over Sportpark De Maten. DZC nam wat gas terug en DOS drong aan, hetgeen een wat mindere fase opleverde voor de Doetinchemmers. Een fraaie solo, afgerond met een prachtig schot, van Meron Zehaye leverde echter toch de 0-3 op; een stand die eenvoudig werd geconsolideerd tot de rust.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als in de eerste helft. DZC was de veel betere ploeg en etaleerde dat met mooie combinaties en prima persoonlijke acties. Een fantastisch genomen vrije schop van net buiten de zestien door Thomas Kleinlugtebeld was de inleiding voor de 0-4. De bal werd uit de kruising geranseld door de keeper van DOS, maar uit de daaruit volgende hoekschop schoof Robin ‘rots in de branding’ Faber de bal rustig tegen de touwen. Toch werd het kort daarop 1-4; een vliegende voorzet van rechts werd door een verdediger van DZC ongelukkig tot een doelpunt gepromoveerd. DOS voelde nieuwe krachten vrijkomen en zette aan, maar DZC bleef rustig en loerde op de counter met de snelle vleugelspitsen Thomas Kleinlugtebeld en Corné de Waard. Vooral de rechtsachter van DOS had een zeer vervelende middag en werd in de laatste tien minuten meerdere keren gedold door een ontketende Thomas. Het leverde DZC nog twee fraaie Kleinlugtebeld-treffers op. Eindstand derhalve 1-6, een dik en dik verdiende overwinning van een collectief zeer sterk DZC.

Wat dus een boeiende wedstrijd had moeten worden, werd eigenlijk een walk-over. DZC speelde dwingend, creëerde kansen en maakte die gedecideerd af. Weer helemaal in de flow dus. Best jammer dat de volgende competitiewedstrijd, die tegen Quick’20 uit Oldenzaal, pas op zaterdag 29 oktober op de rol staat. Toch kan DZC voldoende blijven oefenen, dit in de KNVB Beker (Silvolde met Wout Blasman) en in de Achterhoek Cup (Stokkum met Gerrit Hiemstra). Genoeg leuks dus en genoeg om in de flow te blijven !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla (Frank van Tent Beking); Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Luuk Jansen), Nick Abbink; Corné de Waard, Meron Zehaye (Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.