DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 verliest ouverture in en tegen Nunspeet

DZC’68 verliest ouverture in en tegen Nunspeet

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (23/9) haar eerste wedstrijd in de 1e klasse D met 2-0 verloren in en tegen Nunspeet. Ondanks een nerveuze start was DZC voor het merendeel de bovenliggende partij. Nunspeet was echter effectiever in het benutten van de kansen.
Voetballen in de 1e klasse D. Dat betekent op naar de Veluwe en naar de Flevo- en de Noord-Oostpolder. Op naar Barneveld, Hierden, Nunspeet en Wezep, en naar Dronten en Emmeloord. Maar gelukkig blijven we ook voetballen tegen de o zo sympathieke Overijsselse voetbalclubs, dus ook op naar Vriezenveen en Vroomshoop. En ‘last but not least’, ook op naar onze vrienden van FC Zutphen. Alles is nieuw in de 1e klasse, dus Wikipedia gaat weer overuren draaien om alle ‘weetjes’ over de speelsteden en de daar actieve voetbalclubs prijs te geven. We starten in Nunspeet. Een dorp met zo’n 20.000 inwoners, dat bekend staat als schildersdorp en dat bekend is als toeristische trekpleister. De gelijknamige voetbalclub speelde van 2008 t/m 2013 in de Hoofdklasse en daarna in de 1e klasse. Thuis spelend in het voor DZC bekende geel-blauw en altijd eindigend bovenin. Een gerenommeerde tegenstander dus en als ‘starter’ een behoorlijke kluif voor de mannen van Verheijen.

DZC startte de eerste helft nerveus. De ‘passing’ was onnauwkeurig, opbouw van achteruit was niet goed en veel oogde onrustig en onzeker. Noem het plankenkoorts. Nunspeet daarentegen had daar weinig last van en voetbalde redelijk vrijuit zonder ook maar gevaarlijk te worden. Na zo’n kwartier, twintig minuten, waren de ‘bibbers’ verdwenen en ontstond er evenwicht op het veld. Maar net op dat moment werd een slordigheidje in de opbouw van DZC door Nunspeet genadeloos afgestraft en werd het 1-0. Desondanks herpakte DZC zich snel, het zette druk en er werd gezocht naar de gelijkmaker. Het leverde een paar mooie acties c.q. kansjes op (Thomas Kleinlugtebeld, mooie actie, dito schot, dito redding), maar gescoord werd er niet. Ruststand 1-0.

In de tweede helft startten beide teams fris en fruitig, en beide voetbalden om te scoren. Toch was het DZC dat de meeste druk zette en was het Nunspeet dat counterde. Dat leverde een paar mooie intercepties op van een prima meevoetballende Job Tadema. De wedstrijd kantelde steeds meer in het voordeel van DZC en het bracht de technische staf tot een paar verfrissende wissels; Meron Zehaye voor Fabian Mensah en Rutger Ebbers voor Belend Shekho. Het genereerde kansen, waarbij Fatih Illkan nog het dichtst bij de gelijkmaker was (mooie actie, fraai schot, prima redding). DZC vocht voor wat waard was en om dat te benadrukken werd Max Riekel ingebracht voor Mathijs de Waard. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal leek Max te gaan scoren, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Meteen daarna counterde Nunspeet naar de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Het liet zien hoe onrechtvaardig voetbal kan zijn, of zoals één van de meegereisde Heeren van Zuid opmerkte: ‘je verdient het, maar je krijgt het niet’.

Zo verloor DZC de ouverture van de competitie met 2-0 van Nunspeet. Het begon te nerveus, herpakte zich daarna en speelde vooral in de tweede helft vol voor de winst. Het leverde helaas geen punten op en dat was jammer. De winst van deze wedstrijd moet dus worden gezocht in het spel, de vechtlust en het geloof dat er in de 1e klasse wat te halen valt (al is Nunspeet misschien niet de juiste referentie). In de bus op de terugweg sloot coach Stéven Verheijen z’n opbeurende speechje af met de woorden ‘kop op !!’ En dat ‘kop op’ is aanstaande zaterdag (30/9) zeker nodig, want dan wacht de Kampen Hercules Combinatie, oftewel KHC, dat z’n eerste wedstrijd met 1-0 won tegen plaatsgenoot Go-Ahead Kampen. Een Hercules dat te bestrijden moet zijn met z’n eigen vaardigheden, kracht en slimheid, maar vooral door geloof in eigen kunnen !!

Opstelling: Job Tadema; Jordy Nijholt, Robin Faber, Sergio Keurtjes, Tolgahan Yala; Mathijs de Waard (Max Riekel), Nick Abbink, Belend Shekho (Rutger Ebbers); Fatih Ilkhan, Fabian Mensah (Meron Zehaye), Thomas Kleinlugtebeld.

Verslag + foto's vv Nunspeet