DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 sluit seizoen thuis af met gelijkspel

DZC’68 sluit seizoen thuis af met gelijkspel

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (6/5) het seizoen thuis afgesloten met een gelijkspel. In een teleurstellende wedstrijd speelden de mannen van Stéven Verheijen 1-1 tegen WVF uit Zwolle. Meron Zehaye was de doelpuntenmaker voor DZC.
WVF, dat staat voor Westenholte, Voorst en Frankhuis, vernoemd naar drie Zwolse buurtschappen, maakt een lastig seizoen door. Het staat in de gevarenzone voor nacompetitie en dat is wat WVF, dat al vele jaren actief is in de eerste en tweede klasse, natuurlijk niet wil. Het moet dus nog echt aan de bak. DZC had aan de bijna gebruikelijke grimmige uitwedstrijd tegen DZSV een paar schorsingen over gehouden. Jody Keuben en Max Riekel waren geschorst en misten zo de laatste thuiswedstrijd in de tweede klasse én de laatste wedstrijd op het huidige hoofdveld dat al zo’n 40 jaar als natuur en later als kunstgras in gebruik is.

De ambiance op Sportpark Zuid was prima: het zonnetje scheen, mannen 2 had zich in het voorprogramma veilig gespeeld in de Hoofdklasse (een prestatie van formaat), de ene na de andere kampioen werd gehuldigd en de wedstrijdbal was gesponsord door de Heren van Zuid. Alles wat een GeelBlauw hart had, verheugde zich op een sprankelende vertoning van de ongenaakbare kampioen in de tweede klasse H. Maar helaas, er zat zand in de motor van mannen 1. DZC was zonder twijfel de betere ploeg in de eerste helft, maar de scherpte, de snelheid, de nauwkeurigheid en het benutten van kansen ontbrak. Alleen het ‘We are the champions’ dat vanuit het clubhuis schalde voor DZC’68 JO15-10 deed het publiek enigszins opveren. Het was dan ook WVF dat de grootste kansen kreeg op een doelpunt. Job Tadema verrichtte eerst nog een puike redding na een doorgebroken speler, maar moest zich vlak voor rust toch nog gewonnen gegeven na een vrije schop en een intikker daaropvolgend: 0-1. Gezien het veldoverwicht voor DZC onterecht, maar vanwege het effectief benutten van kansen terecht.

Het was in de rust dat Queens ‘We are the champions’ opnieuw over het veld schalde, nu voor DZC’68 10 (uitmuntend gepresteerd mannen). Verder bleef na de rust de geblesseerde Mathijs de Waard aan de kant; hij werd vervangen door Luuk Jansen. Een wissel die in de 58e minuut zoden aan de dijk zette; Meron Zehaye rondde bekwaam een assist van Luuk Jansen af; 1-1. D’r op en d’r over moet de technische staf hebben gedacht, want meteen na de gelijkmaker werd Kustrim Simnica gewisseld voor Fabian Mensah. Het zorgde voor nog meer actie en beleving en DZC zette aan voor de overwinning. Het leverde meerdere kansen op: spectaculaire omhaal Faber over, schot Mensah over en vrije schop Jansen over. Het net werd echter niet gevonden en de overwinning kwam er dus niet, jammer. Eén van de mooiste momenten van de tweede helft was de publiekswissel van Frank van Tent Beking; hij gaat volgende seizoen bij mannen 4 spelen. Onder applaus en onder vermelding van zijn carrière bij DZC door stadionspeaker Eddy Kappert verliet hij het veld. Een mooi voorbeeld van ‘Een leven lang DZC!’

Zo sloot DZC een fantastisch seizoen thuis af met een gelijkspel. Alle superlatieven aangaande de kampioensploeg die mannen 1 is, zijn in deze verslagen al meerdere keren vermeld. Dus op naar het definitieve sluitstuk, op naar Dalfsen, op naar ASC’62; de kampioen der gelijke spelen. Dit om daarna hopelijk glorieus te gaan acteren in de eerste klasse. DZC en uw reporters zijn er echt aan toe om Dalfsen, Hellendoorn en IJsselmuiden achter zich te laten. Op naar Bennekom, Nunspeet en Zutphen. We hebben d’r zin in !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Frank van Tent Beking (Tolgahan Yayla); Mathijs de Waard (Luuk Jansen), Nick Abbink, Meron Zehaye; Corné de Waard, Kustrim Simnica (Fabian Mensah), Thomas Kleinlugtebeld.