DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 onmachtig in de zestien

DZC’68 onmachtig in de zestien

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (24/3) Super Samstag geen extra luister kunnen bijzetten. Het verloor met 0-2 van WHC uit Wezep. DZC'86 voetbalde prima, liet schitterende individuele acties zien, maar het stokte bij de zestien meter lijn. WHC daarentegen benutte koel de kansen en won.
Super Samstag en de resultaten op die dag van DZC1 zijn geen goede match. Jammer, want een overwinning op die dagen zou de feestvreugde alleen maar hebben verhoogd. Maar het moet gezegd, na een paar biertjes was het verdriet meestal al snel verdronken. De lat om deze wedstrijd met drie punten af te sluiten lag hoog. WHC is één van de toppers in de 1e klasse D en stond aan het begin van de wedstrijd op een vierde plek met maar liefst 11 overwinningen, DZC daarentegen stond tiende, met zes overwinningen. Hopelijk wist DZC voor deze Super Samstag een trendbreuk te verwezenlijken en de wedstrijd met drie punten af te sluiten. Het zou om meerdere redenen Super zijn.

De wedstrijd was echter nog maar nauwelijks begonnen (er was 48 seconden gespeeld) of er stond al een 0-1 op het scorebord. Een aantal spelers van DZC stond als palen op een skipiste toe te kijken hoe een speler van WHC er langs slalomde en de bal beheerst achter Job Tadema in de goal schoof. Het kwaad was geschied en een lange, lange achtervolging zou volgen. Een achtervolging die in 13e minuut al gestaakt had kunnen worden als Thomas Kleinlugtebeld een voorzetje van Fatih Ilkan voor een vrije goal niet hoog over had geschoten. Er volgden meer fraaie aanvallen, want voetballen kan DZC als de beste, maar grote kansen leverde het niet op. WHC bleef vooral in het strafschopgebied oppermachtig en ging met een 0-1 voorsprong naar de thee.

De tweede helft was een reprise van de eerste. DZC ging op jacht naar de gelijkmaker en de winst, en WHC bleef rustig verdedigen en op kansjes loeren om de wedstrijd op slot te gooien. De jacht op de gelijkmaker ging gepaard met een aantal prachtige aanvallen (Ebbers, Kleinlugtebeld, Zehaye) en een aantal fantastische individuele acties (Ilkhan, Kleinlugtebeld), maar in de zestien was DZC onmachtig. Het was steeds net niet of het geluk ontbrak dat een bal net goed zou vallen. En dan weet je het, het doelpunt valt aan de andere kant. Een slim uitgelokte en vervolgens benutte penalty (uitgestoken been Tolgahan Yayla) bracht in de 70e minuut de 0-2 op het scorebord. DZC wisselde (Mensah voor Ilkhan en Riekel voor Kleinlugtebeld), bleef strijdbaar, bleef onverdroten door voetballen, haalde een prima niveau, had een penalty verdiend (hands), maar het was allemaal ‘net niet’. Eindstand derhalve 0-2.

Helaas was DZC er opnieuw niet in geslaagd Super Samstag extra luister bij te zetten en ging het DZC-publiek op voorhand al met een lichte kater naar het als bierlokaal omgetoverde clubhuis. Daar was de vraag: wat heeft de concurrentie gedaan. Die had punten gepakt en DZC zag zich in de stand terug op een twaalfde plek. Een klein pluspunt daarbij is dat het verschil tussen de nummers twaalf en zeven maar drie punten is. Maar ja, wat koop je ervoor. Aanstaande zaterdag op naar Wierden, naar het op nummer twee staande SVZW (Sport Vereniging Zwaluwen Wierden). Het is de dag voor Pasen en het is te hopen dat DZC dan haar ei wel kwijt kan !!

Opstelling: Job Adema; Jesse Wortelboer, Sergio Keurntjes, Nick Abbink, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Fatih Ilkhan (Fabian Mensah), Rutger Ebbers; Corné de Waard, Meron Zehaye, Thomas Kleinlugtebeld (Max Riekel).