DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 klaar voor ouverture in 1e klasse D

DZC’68 klaar voor ouverture in 1e klasse D

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (16/9) haar oefencampagne afgesloten met een bekerwedstrijd tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde. De Doetinchemmers wonnen het duel met 0-4. Aanstaande zaterdag (23/9) wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld in en tegen Nunspeet.
In de voorbereiding op de competitie speelde DZC tot voor zaterdag vijf wedstrijden. Drie oefenwedstrijden en twee bekerwedstrijden. Tegen AVW’66, DZSV (beker) en SDOUC (1x oefen, 1x beker) werd gewonnen en tegen DVC’26 gelijkgespeeld. En nu dus nog ‘bekeren’ tegen zondag eerste klasser Longa. Is hoofdtrainer Stéven Verheijen tevreden over de oefencampagne en is DZC klaar voor het seizoen 2017 – 2018? ‘Ja, we hebben een goede voorbereiding gehad. We hebben een prima selectie, zijn kwalitatief gegroeid en kunnen meer keuzes maken. Het niveau van de voorgaande wedstrijden had echter wat hoger gekund en we hadden graag wat meer weerstand gehad. Helaas zijn voor deze wedstrijd Jody Keuben en Tolgahan Yayla geblesseerd; jammer, want qua vleugelverdedigers zitten we niet al te ruim in ons jasje.’ Tot slot merkt Stéven nog op dat Nunspeet, de eerste tegenstander in de competitie, een geduchte tegenstander is. En aangezien Longa dat ook is, was iedereen met een GeelBlauw hart die was afgereisd naar Lichtenvoorde benieuwd hoe DZC deze eerste 1e klasse wedstrijd zou volbrengen.

DZC trad tegen Longa aan met het volgende basiselftal: in de goal Job Tadema, achter Jordy Nijholt, Robin Faber, Nick Abbink en Jelle van Rinsum, midden Rutger Ebbers, Mathijs de Waard en Belend Shekho en voor Fatih Ilkhan, Fabian Mensah en Thomas Kleinlugtebeld. Zoals gezegd ontbraken de geblesseerden Jody Keuben en Tolgahan Yayla, maar ook bekende namen als Sergio Keurntjes (ziek) en Corné de Waard (gebroken pols) ontbraken. Als invallers acteerden Meron Zehaye, Max Riekel en Henk-Jan van der Meulen. Het bevestigt de opmerking van Stéven Verheijen dat wanneer iedereen fit is, er genoeg keuze is om een goed elftal de wei in te sturen.

Het was in Lichtenvoorde een wedstrijd om des keizers baard, want beide ploegen hadden zich na twee gewonnen wedstrijden al geplaatst voor de volgende bekerronde. Desondanks werd het toch een pittig potje voetbal waar de vonken soms vanaf sprongen. In de eerste helft had DZC het betere van het spel; er werd redelijk tot goed gecombineerd en dat leverde een paar mooi kansjes op (mooie volley Fabian Mensah). Longa hanteerde de lange bal en dat leverde weinig op. In de 20e minuut beloonde DZC zich met een prachtige goal; een aanval over meerdere schijven, een splijtende pass en een strakke schuiver van Fatih Ilkan betekende de 0-1. DZC speelde derhalve een prima eerste helft, die helaas aan het slot werd overschaduwd door een rode kaart voor Belend Shekho.

Het werd in tweede helft dus elf tegen tien en Longa was aan zet. Punt was echter dat zij zich geen raad wisten met de overtalsituatie. DZC verdedigde compact en was vlijmscherp in de counter. Dat resulteerde uiteindelijk in nog drie doelpunten voor de GeelBlauwen. Nick Abbink scoorde uit een vrije trap vlak buiten de zestien via de rug van Longa-speler, en Fabian Mensah scoorde eerst met een prachtig stiftje en vlak voor het einde met een lepe kopbal. Deed Longa dan niets, natuurlijk wel, maar Job Tadema hield z’n doel schoon met een paar puike reddingen. Eindstand derhalve 0-4, en daar viel niets op af te dingen.

Bevestigde deze wedstrijd het eerder geschetste beeld van Stéven Verheijen dat DZC klaar is voor het grote werk? Het antwoord is volmondig ‘Ja’. De selectie staat, de begeleidende, technische en medische staf staat, de juiste teamspirit is er, het voetballend vermogen is er, de wil om te winnen is er, de voorbereidingen voor de wedstrijden worden op bijna professioneel niveau uitgevoerd en ‘last but not least’ de nieuwe accommodatie van DZC is van divisie niveau. Dat doet verlangen naar zaterdag 30 september, de eerste competitiewedstrijd thuis tegen KHC uit Kampen. Maar eerst de ouverture tegen Nunspeet op zaterdag 23 september. De echte DZC-er wil dat zien, moet dat zien. Dus op naar de Veluwe, op naar de Bijbelgordel, op naar Nunspeet !!