DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 hervat competitie tegen De Merino’s

DZC’68 hervat competitie tegen De Merino’s

Zaterdag 19 januari treedt DZC’68 1 aan tegen de Merino’s voor de tweede helft van de competitie in de 1e klasse D. Het grootste deel van de clubhistorie speelden de Veenendalers in de 3e of 4e klasse maar sinds een jaar of tien speelt de tegenstander van aankomend weekend voornamelijk op eerste klasse niveau.
Vorig seizoen eindigde de Merino’s op een achtste plek in de eerste klasse C Zuid. Dit seizoen is de club nieuw in de regio Oost en sloot de eerste seizoenshelft af op de tiende plek. Echter staat de Merino’s na twaalf wedstrijden slechts 3 punten boven de veilige 12e plek, die op dit moment bezet wordt door ASV Dronten. DZC en de Merino’s hebben elkaar in de eerste seizoenshelft nog niet getroffen en dus wordt het zaterdag de eerste ontmoeting van het seizoen tussen beide clubs.

DZC sloot de eerste seizoenshelft af op een teleurstellende elfde plek met slechts 7 punten. In twaalf wedstrijden werd er maar twee keer gewonnen en gingen 9 wedstrijden verloren. Zodoende hield DZC alleen Enter Vooruit onder zich. Aan het eind van de rit betekend de huidige plek het spelen van promotie-degradatie wedstrijden. Net als vorig seizoen degradeert er dit jaar 1 club rechtstreeks en de overige twee ploegen mogen zich proberen te handhaven via de nacompetitie. Wederom begint DZC dus de tweede seizoenshelft aan een inhaalrace voor directe handhaving van eerste klasse voetbal. De winterstop en de bijbehorende feestdagen hebben de spelers en staf op het eerste gezicht goed gedaan. DZC speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk tegen hoofdklasser AZSV en een week eerder werd DVC met 6-1 verslagen op Sportpark Zuid.

Zaterdag staan de eerste drie belangrijke punten in een reeks van nog 14 te spelen finales op het spel. Om 15.00 wordt er afgetrapt tussen DZC’68 en de Merino’s.

Balsponsor: Mabeon Schoon Achterhoek