DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 geeft extra glans aan opening nieuw kunstgrasveld

DZC’68 geeft extra glans aan opening nieuw kunstgrasveld

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (7/10) de opening van het nieuwe kunstgrasveld extra glans gegeven door met 3-2 te winnen van Go Ahead Kampen. DZC pakte hiermee na een zwaarbevochten zege haar eerste dik verdiende punten in de 1e klasse D.
Vrijdagmiddag (6/10) werd de nieuwe accommodatie geopend en afgelopen zaterdag volgde het nieuwe kunstgrasveld. Na een korte speech van voorzitter Jan Minkhorst betraden de spelers van DZC’68 en Go Ahead Kampen het veld door een erehaag van zo’n 30 spelertjes van de ProData Champions League. Vervolgens verrichtte wethouder Peter Drenth van de Gemeente Doetinchem de officiële opening door met twee spelertjes een doelpunt te scoren.

Het was vrijdag al feestelijk en dat was de opening van het nieuwe kunstgrasveld ook. Iedereen was benieuwd of de mannen van Stéven Verheijen deze feestelijkheden extra luister zouden kunnen bijzetten met een overwinning op Go Ahead. De Kampenaren waren net als DZC nog zonder punten en het was mede daarom een duel dat er toe deed. Weg uit de onderste regionen of nog dieper in de put. Derhalve, vooraf genoeg spanning op de volgepakte GeelBlauwe tribune.

De wedstrijd begon wat aftastend, beide ploegen waren op zoek naar de balans en een goede opbouw van achteruit. De eerste kansen waren voor Go Ahead. Ten eerste was er een schot op goal dat werd gered door Job Tadema en een rebound die op de lat werd gekopt en ten tweede een vrije schop die maar net voorlangs ging; twee keer vette mazzel. DZC liet zich echter niet onbetuigd en ging ook op zoek naar kansen en die kwamen er: Rutger Ebbers met een schot dat net over werd getikt en een prachtige aanval die helaas niet doeltreffend kon worden afgerond. De wedstrijd kantelde in het voordeel van DZC en het wachten was op de eerste treffer. Die kwam op naam van Robin Faber die in de 21e minuut beheerst een penalty benutte, nadat Thomas Kleinlugtebeld in het strafschopgebied onderuit was gehaald; 1-0. Nog geen minuut later werd het 2-0 toen Nick Abbink een prima aanval afrondde. Daarna zakte DZC iets in en Go Ahead nam het initiatief. DZC bleef echter goed combineren, hetgeen ook de 3-0 opleverde door Meron Zehaye. Ruststand, een iets geflatteerde 3-0.

Wat voor tweede helft krijg je als je met de rust met 3-0 voorstaat? Go Ahead moest en DZC mocht, en dat werd het ook. Het werd al vrij snel 3-1 en Go Ahead kreeg de geest en DZC werd nerveus. Het kreeg nog wel een grote kans op 4-1, maar Fabian Mensah – die niet echt in de wedstrijd zat – schoot in vrije positie voor de keeper over. Ook Rutger Ebbers was nog dicht bij de 4-1, maar de keeper van Go Ahead voorkwam een verdere achterstand. Sterker nog, Go Ahead kwam op 3-2, en met nog zo’n twintig minuten te gaan werd het billenknijpen op de GeelBlauwe stoeltjes. Go Ahead deed haar naam eer aan en zette druk, druk, druk. Het leverde hachelijke momenten op voor de goal van Job Tadema, maar gelukkig bleef het 3-2. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Het werd dus een feestelijk vervolg op de opening van de nieuwe accommodatie en het nieuwe kunstgrasveld. En onder leiding van captain Robin Faber werd er nog een heuse hand-in-hand-kameraden-en-zwaaien-naar-het-publiek-op-de-tribune-run gemaakt; een nieuwe traditie was geboren. De eerste drie punten in de 1e klasse D zijn binnen en dat was over drie wedstrijden gezien meer dan terecht. Natuurlijk zijn er nog voldoende leermomenten, maar dit DZC kan en moet zich thuis voelen in deze 1e klasse. Vol vertrouwen dus zaterdag aanstaande (14/10) naar Sterk Door Vriendschap (SDV) Barneveld; een ploeg in bovenste regionen. Aangezien de mannen van Stéven Verheijen echt meer zijn dan een vriendenteam, belooft dat een mooie ontmoeting te worden !!

Opstelling: Job Adema; Jordy Nijholt, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Nick Abbink, Rutger Ebbers; Meron Zehaye (Max Riekel), Fabian Mensah (Belend Shekho), Thomas Kleinlugtebeld (Fatih Ilkan).