DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 afgetroefd door DETO

DZC’68 afgetroefd door DETO

DZC’68 verloor afgelopen zaterdag (28/10) met 0-2 van DETO uit Vriezenveen. DZC had een vliegende start, vergat echter te scoren en werd daarna afgetroefd op handelingssnelheid en het benutten van kansen.
DZC’68 speelde al tegen Sterk Door Vriendschap (Barneveld), moet nog tegen Door Oefening Sterk (Vriezenveen), maar speelde zaterdag dus tegen Door Eendracht Tot Overwinning, ook uit Vriezenveen. Het is natuurlijk een klein wonder, Vriezenveen een dorp met zo’n 14.000 inwoners dat met twee verenigingen speelt in de 1e klasse D. De eerste burenruzie is inmiddels beslecht en die werd met 6-1 gewonnen door DETO (de Eendracht won het dus van de Oefening). Afgelopen zaterdag won DETO met 4-0 van FC Zutphen en dat betekende in twee wedstrijden zes punten en tien doelpunten. Het was dus te hopen dat de technische staf van DZC zijn huiswerk goed had gemaakt en dat ‘onze’ mannen met de juiste spirit en goede opdrachten het veld zouden worden ingestuurd. Vriendschap, Oefening, Eendracht, ’s kijken met welk credo DZC ging strijden.

Dat credo leek D’ran! DZC kwam namelijk geweldig uit de startblokken. Het was fris, fruitig en er werd naar hartenlust gecombineerd. Binnen twee minuten had het zomaar 2-0 kunnen staan. Fatih Ilkan snelde over links naar de goal, maar schoot rakelings over en Thomas Kleinlugteveld zag kort daarop een prachtige volley uit de goal worden geranseld door de keeper van DETO. De kansen bleven komen en de kansverhouding bedroeg na zo’n twintig minuten spelen 4-0. Maar de doelpuntenverhouding bleef 0-0. Kort daarna liet DETO zien hoe het wel moest, slordig uitverdedigen werd meteen afgestraft met een strakke schuiver, 0-1. De motor van DZC haperde en DETO kwam beter in het spel. Op het einde van de eerste helft herpakte DZC zich echter en creëerde het weer een paar mooie kansen. Maar helaas wisten Fabian Mensah en Fatih Ilkan het net niet te vinden. Ruststand, een teleurstellende 0-1.

Of het tijdens de thee gedonderd heeft, zal waarschijnlijk niet bekend worden, maar de mannen van Stéven Verheijen pakten de draad in de tweede helft weer prima op. Er kwamen opnieuw kansen op de gelijkmaker, maar er werd teveel getreuzeld voor de trekker werd overgehaald of het vizier stond niet op scherp. DETO daarentegen begon steeds beter te voetballen en was al vrij snel de bovenliggende partij. DZC kon het allemaal maar nauwelijks bijbenen en het logische gevolg was dan ook de 0-2. Er werd door de technisch staf nog volop gewisseld, DZC bleef keihard knokken, maar het ontbrak aan geluk en efficiency. Eindstand, een terechte 0-2.

Het was een leerzame middag op Sportpark Zuid. DZC speelde tegen één van toppers uit de 1e klasse D en deed dat het eerste half uur met prima voetbal. Het vergat echter te scoren en dat is in het voetbal en vooral in deze klasse van levensbelang. Verder heeft DZC ook in deze wedstrijd weer laten zien dat het formidabele voetballers heeft met veel individuele kwaliteiten. DETO liet vervolgens zien hoe je die individuele kwaliteiten kunt inzetten, met een hoge handelingssnelheid en het benutten van kansen. Met dat leermoment eerst op naar dinsdag (31/10), dan wacht thuis EDS uit Ellecom voor de Achterhoek Cup. Vervolgens op naar zaterdag (4/11), dan staat de uitwedstrijd tegen Hierden (bij Harderwijk) op het programma. Hierden is de ongeslagen nummer 6 van de competitie met eenmaal winst, en vier gelijke spelen. Opnieuw dus, D’ran!

Opstelling: Job Adema; Jody Keuben, Nick Abbink, Jordy Nijholt, Tolgahan Yayla; Meron Zehaye (Max Riekel), Mathijs de Waard, Rutger Ebbers; Fatih Ilkan, Fabian Mensah (Henk-Jan van der Meulen), Thomas Kleinlugtebeld (Furkan Yeter).