DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 1 ontvangt koploper NSC Nijkerk

DZC’68 1 ontvangt koploper NSC Nijkerk

Zaterdag 18 mei ontvangt DZC’68 1 kampioenskandidaat NSC Nijkerk, voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het mooie Sportpark Zuid.
NSC Nijkerk was vorige week heel dicht bij de genadeklap in de topper tegen vv Bennekom. In een onderling duel streden beide teams voor de koppositie in de eerste klasse D. Met nog drie wedstrijden te spelen was het verschil tussen NSC Nijkerk en vv Bennekom twee punten in het voordeel van het thuisspelende NSC. Na een 1-1 ruststand kwam NSC Nijkerk in de tweede helft op een 2-1 voorsprong. NSC Nijkerk stond virtueel 5 punten los met nog twee duels te gaan. De wedstrijd en wellicht het kampioenschap leek gespeeld te zijn toen Bennekom met nog 10 minuten te spelen met 10 man verder moest wegens een directe rode kaart. Bennekom liet het er echter niet bij zitten en ging alles of niets spelen en speelde voor haar laatste kans. In een spannende slotfase kreeg Bennekom in de 89e minuut loon na werk door de stand alsnog gelijk te trekken. Niet veel later pakte Bennekom zelfs bijna de volle buit en de koppositie maar de bal eindigde op de lat en zo eindigde de topper in een 2-2 gelijkspel en bleef NSC Nijkerk koploper van de competitie.

Niet alleen bovenin blijft het tot op de laatste speeldag ongekend spannend, maar ook onderin vechten nog een aantal clubs voor hun laatste kans. Door de goede 0-3 overwinning vorige week in en tegen vv Scherpenzeel is het gat van DZC 1 met de laatste plek vergroot tot 6 punten. Door twee doelpunten van Max Riekel en een van Tolgahan Yayla moet het nu wel heel gek lopen wil DZC’68 nog direct degraderen. ASV Dronten moet 6 punten en 15 doelpunten goedmaken. Na aller waarschijnlijkheid zal DZC’68 dus aan het eind van het seizoen minimaal nacompetitie spelen. Maar na de overwinning van vorige week werd de hoop op direct handhaving weer aangewakkerd. Afgelopen zaterdag was er team te zien die alles voor elkaar over heeft en vecht voor haar laatste kans tot het laatste moment. Helaas zaten de uitslagen van de concurrenten niet echt mee en is het gat met de Merino’s nog altijd 3 punten. Desalniettemin staan er nog twee finales op het programma en zijn er nog 6 punten te verdelen. Alles is nog mogelijk.
 
De wedstrijd staat onder leiding van: R. Weiland

Aanvang: Zaterdag 18 mei om 15.00 uur

Balsponsor: De Heeren van Zuid