DZC '68NieuwsEerste ElftalDZC’68 1 doet uitstekende zaken

DZC’68 1 doet uitstekende zaken

Wat kan de wereld er totaal anders uitzien in drie weken, zowel letterlijk als figuurlijk. Lag er drie weken geleden nog sneeuw op het hoofdveld en stond DZC’68 ene laatste, afgelopen weekend voelde het zomers aan en heeft DZC’68 een sprong gemaakt naar de veilige 10e plek.
DZC’68 trad afgelopen zaterdag (23/2) aan tegen directe concurrent ASV Dronten voor de inhaalwedstrijd van 2 februari. De belangen voor beide teams waren zeer groot en met een onderling verschil van twee punten stond er zodoende een heuse 6-punten wedstrijd op het programma.

Vanaf het eerste moment lieten de mannen van Steven Verheijen blijken dat er dit weekend niets te halen viel op Sportpark Zuid. Er werd gestreden voor elke meter en het hele team zat boven op het spel van ASV Dronten. Ondanks de goede start van DZC’68 was het ASV Dronten die voor het eerst gevaarlijk werd het vijandelijke doel. Een lange uittrap werd verkeerd ingeschat door de verdediging van DZC’68, maar Job Tadema was attent en voorkwam een goede scoringskans van ASV Dronten. Na een aantal mogelijkheden van DZC’68 was het Rutger Ebbers die een afgeslagen bal beheerst onder controle nam en de opkomende Tolgahan diep stak. Met een puntgave voorzet werd Max Riekel gevonden die aantekende voor de openingstreffer. Nog in de eerste helft verlengde Max een lange bal en gaf zelf de steekbal op Dylan Hendriksen die met een mooie schuiver met zijn chocoladebeen de 2-0 binnenschoot.

In de tweede helft ging DZC’68 door met het goede spel en de uitstekende inzet. Via een korte corner legde, de na de wedstrijd verkozen Man of the Match, Rutger Ebbers de bal panklaar op het hoofd van Fabian Mensah en noteerde het scorebord 3-0. Met een verdwaalde voorzet verschalkte ASV Dronten nog bijna Job Tadema, maar het bleef bij dat eenmalige gevaar. Het slotakkoord was voor Max Riekel die een voorzet binnenkopte na een mooie actie van Stephen van Beek.

Met de 4-0 overwinning liet DZC’68 zien hoe graag men zich wil handhaven in de eerste klasse. Het was een uitstekende wedstrijd en directe concurrent ASV Dronten werd geen kans gegeven. Al is er nog een lange weg te gaan en is het verschil onderin nog altijd erg klein, DZC’68 1 mag trots zijn op het resultaat van afgelopen zaterdag. Er werd als team voor elke meter gestreden met ook nog eens goed voetbal. Nog altijd is DZC’68 ongeslagen in 2019 in alle competities. Aanstaande donderdag staat de Achterhoek Cup wedstrijd tegen DZSV op het programma en mag DZC’68 proberen de ongeslagen status te behouden en door te stomen richting de halve finale. De wedstrijd begint donderdag om 20.15 uur op Sportpark Zuid.