DZC '68NieuwsEerste ElftalBe Quick'28 pakt slordig DZC'68 punten af

Be Quick'28 pakt slordig DZC'68 punten af

DZC'68 heeft in de uitwedstrijd tegen Be Quick '28 een punt behaald op de weg naar het kampioenschap. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. In een rommelige wedstrijd wisten beide ploegen twee keer te scoren.
Be Quick '28 bungelt in de onderste regionen van de competitie en heeft de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen. Sinds de trainerswissel lukt het de ploeg aardig om deze broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen. Zo won het van plaatsgenoot Z.A.C. en werdt IJVV aan de zegekar gebonden. DZC'68 is voorafgaand aan de wedstrijd dus gewaarschuwd.

Op een winderig sportpark gelegen naast het P.E.C. Zwolle stadion begonnen de ploegen om 14:30 aan de wedstrijd. DZC'68 nam aan het begin van de wedstrijd het initiatief. Ondanks het speloverwicht krijgt de ploeg uit Doetinchem weinig tot geen echte kansen, dit vooral omdat er veel balverlies werd geleden op het middenveld.

Na een kwartier spelen mag DZC'68 de eerste kans noteren. Corné de Waard nam een vrije trap snel op Nick Abbink maar die kon de keeper niet passeren. In de 19e minuut was het wél raak. Robin Faber bracht een vrije trap binnen de 16 bij de tweede paal, waar de geheel vrij gelaten Thomas Kleinlugtebelt binnen kon knikken. DZC'68 was in de laatste fase van de eerste helft onzorgvuldig en dit resulteerde in wat snelle uitbraken van Be Quick'28, maar konden deze kansen niet omzetten naar doelpunten. 0-1 met rust.

Na de pauze was het de thuisploeg die het initiatief overnam en krijgt de eerste kansjes. in de omschakeling krijgt ook DZC'68 wat kansjes maar wordt verder tot verdedigen gedwongen door Be Quick'28. In de 60e minuut deelt Be Quick'28 de eerste klap klap uit aan DZC'68. Een goed uitgespeelde aanval eindigt tegen de netten, 1-1. Be Quick'28 ruikt bloed en zetten druk op de verdediging van DZC'68.  Een uitbal (gevlagd door de assistent-scheidsrechter van Be Quick'28) werd genegeerd door de scheidsrechter. Dit resulteert zelfs in de 2-1 voor de thuisploeg. Gianlucca van der Vegt dribbelt met de bal langs de de zijlijn en vindt Jeffrey van der Vlist die twee verdedigers en de doelman van DZC'68 verslagen achter laat. In de slotfase van de wedstrijden krijgen zowel DZC'68 als Be Quick'28 nog kans om te wedstrijd naar zich toe te trekken. Thomas Kleinlugtebelt kan in een één op één de doelman niet passeren en Jeffrey van der Vlist kop de bal op de deklat.

Al met al een terechte uitslag gezien het spelbeeld. DZC'68 kan aanstaande zaterdag de klus klaren tegen directe concurrent Enter Vooruit. Met nog 4 wedstrijden zijn er 12 punten te verdelen en dus hebben de mannen van Steven Verheijen aan een punt genoeg om het kampioenschap te bemachtigen.

De kraker op sportpark Zuid begint om 14:30 uur: KOMT DAT ZIEN!