DZC '68NieuwsOverige nieuwsEerste wedstrijd voor de F10G een feit!

Eerste wedstrijd voor de F10G een feit!

Na een lange winterstop en twee afgelaste wedstrijden stond vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen voor de F10G tegen De Hoven F2 in Zutphen op het programma. De winterse veldcondities waren best zwaar en het windje fris en guur, maar dat mocht de pret van de eerste wedstrijd niet drukken. Het team onder leiding van de leiders Edwin en Bas begonnen met een stevige warming-up waarna DZC de aftrap mocht nemen voor de eerste helft.
Voor alle spelers was het even wennen om op zo'n groot veld te voetballen en moesten zoeken naar de juiste balans tussen aanvallen, verdedigen, passen en samenspelen.  Uit het spel van DZC kon je goed opmaken dat ze veel geleerd hebben tijdens hun verblijf het afgelopen jaar op de leerschool van Annabels ProData Championsleague en natuurlijk van de trainingen van de Jeroenen.  Na ongeveer 5 minuten kwam De Hoven helaas voor DZC op een 1-0 voorsprong en c.a. 10 minuten later zelfs op een 2-0 voorsprong en net voor rust maar liefst op een 3-0 voorsprong.  Het kon de teamspirit van de kanjers van de F10G niet beïnvloeden, eerst rust en na drinken en tips van de trainers en leiders op naar de tweede helft.  Speerpunten voor de tweede helft waren nog beter samen spelen en langere en hogere ballen naar voren. Geloof in jezelf! Jullie kunnen het!

De spelers hebben de aanwijzingen ter harte genomen en kwamen de tweede helft veel beter uit de startblokken.   Na goed samenspel en een goede bal naar voren schoot Huub de verdiende 3-1 binnen, een prachtgoal!.  Aftrap voor De Hoven en de spelers van DZC direct weer in de aanval, ze voelden aan het water dat er wat te halen was in Zutphen. De bal afgepakt door Joep, bal naar Lisa, Lisa speelt naar Jearlaine en die speelde op haar beurt de bal weer door naar Malik, wat een goed samenspel!.   Malik schiet de bal richting Jesse, helaas net gemist. Bij de volgende kans via een klutsbal komt de bal in de voeten van Huub, hij wil de bal breed spelen richting Jesse maar dan ineens vliegt de bal met een gelukje in het doel, 3-2.  Dan komt De Hoven weer richting het doel van DZC maar onze klasse keeper, Jurre(Jurjus) houdt de bal op een rustige manier tegen.   De bal breed en daarna een pegel naar voren en in de laatste paar minuten van de wedstrijd maakt Jesse op een ongelofelijke manier de verdiende gelijkmaker, 3-3.
De eindstand 3-3 verdiend door werklust, vertrouwen en goed samenspel! Klasse gedaan.

Op 5 maart spelen we thuis om 8:30 tegen AZC F5G onze tweede wedstrijd.