DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 1 in mineur de winterstop in

DZC'68 1 in mineur de winterstop in

DZC’68 is er niet in geslaagd de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in winst om te zetten. Op sportpark Zuid werd een even verrassende als onnodige nederlaag geleden tegen het laag geklasseerde SVI uit Zwolle : 1-2.
Nadat een week eerder Hulzense Boys met 5-1 aan de kant was geschoven, heerste er voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen SVI optimisme over de goede afloop. Arthur Isselman had zijn basisteam op twee plaatsen gewijzigd : Tolgahan Yayla en Mathijs de Waard hadden basisplaatsen. Het slordige spelbeeld dat zich ontrolde voor de ongeveer 200 toeschouwers was teleurstellend. Beide ploegen waren niet in staat de bal door goed verzorgd veldspel in de ploeg te houden. Het leidde tot veel balverlies op het midden gedeelte van het speelveld. De keepers kregen dan ook in het eerste half geen beslissend werk te doen.

In de 31e minuut kwam de 1-0 van DZC uit de lucht vallen. Balverlies bij de DZC voorwaartsen leidde tot balbezit bij de Ittersumse doelman, die de bal met een lange uittrap bij zijn aanval wilde brengen. Door een prachtig uitgevoerde sliding blokte Wout Blasman op voortreffelijke wijze deze uittrap. De bal plofte vanuit dit blok direct achter de verbouwereerde doelman. Het leek een voorbode tot een scherper DZC aangezien enkele minuten later een grotere voorsprong voor het grijpen was. Een afgemeten voorzet van Jordi Adriaanse leek door Wout Blasman ingekopt te worden, echter tussen de twee centrumverdedigers werd de spits tegen de grond gewerkt. Iedereen verwachtte een strafschop, die er toch niet kwam. De scheidsrechter zag er niets in en liet door voetballen. In de 38ste minuut maakte SVI uit een goed uitgevoerde tegenaanval de 1-1 door Twan Zuidmeer. Met deze tussenstand werd er thee gedronken.

Een afstandschot van Nico Veldman werd na een dikke 9 minuten spelen in de tweede helft van richting veranderd, waardoor Job kansloos werd : 1-2. Een verrassende tussenstand, die leidde tot ingrijpen door de trainer van DZC’68. Hij bracht Luuk Jansen voor Mathijs de Waard. Het leidde tot beter voetbal en dus kansen voor de DZC aanval. Naarmate de tijd vorderde werd er steeds minder gevoetbald. Erg vaak lag het spel stil door blessures en overtredingen, waardoor DZC moeite had een tempo in de wedstrijd te houden. Coach Isselman moest een opmerking op de leiding bekopen met een rode kaart. De scheidsrechter vond de getoonde emotie een stap te ver gaan.

De paal en een goede redding van doelman Noordman stonden uiteindelijk de verdiende gelijkmaker in de weg. Waar iedereen veel extra tijd verwachtte, besliste de scheidsrechter anders. Na 91 minuten floot hij voor de laatste maal. Hij besloot daarmee de wedstrijd, die van DZC kant niet goed is gespeeld. De oorzaak van de nederlaag moet in de eigen gelederen gezocht worden. Met name scherpte en strijd zullen in de tweede competitiehelft beter moeten om tot winst te komen in wedstrijden waarin de tegenstander deze scherpte en strijd wel op de grasmat legt.

De competitie wordt hervat op 23 januari 2016. Dan spelen onze jongens een uitwedstrijd in Dalfsen tegen ASC’62.

Scoreverloop :
31 minuut        1-0     Wout Blasman
38 minuut        1-1     Twan Zuidmeer
54 minuut        1-2     Nico Veldman

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Frank van Tent Beking; Nick Abbink, Mathijs de Waard (56. Luuk Jansen) en Rutger Ebbers (77. Kushtrim Simnica); Tolgahan Yayla, Wout Blasman en Jordi Adriaanse.