DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC 14 – Oeken 4

DZC 14 – Oeken 4

JE MOET ERBIJ ZIJN GEWEEST OM HET TE GELOVEN!

De euforie was groot na het sensationele gelijkspel een week eerder. Het gaat vast lukken om tegen Oeken de eerste driepunter te scoren. De omstandigheden waren prima. Zonnetje, 19 graden en nauwelijks wind.
Bovendien is Collie nog geblesseerd, dus daar hoeft ook al geen rekening mee te worden gehouden. De eerste helft gaat van start en Oeken krijgt een aantal serieuze mogelijkheden . Maar laat nou toch “superman” Appie  voor de eerste goal verantwoordelijk zijn. Het maakt Pascal allemaal niets uit. Immers staan ze daarmee beide op 50%.

De eerste helft moddert wat aan en de gastgever weet zich makkelijk door de eerste 35 minuten heen te slaan. Patrick staat in deze periode altijd op de goede plaats te staan en lang weten de geelblauwen stand te houden. Het lijkt allemaal volgens plan te lopen. Tot een minuut of 12 voor de rust.

Reservespeler Hans, ranjaman van vanmiddag,  is zich op zijn dooie akkertje een weg aan het banen richting de kantine, en vervolgens scoort Oeken maar liefst  4 keer  binnen 10 minuten!  Jerry en Martin gaan in het geheel niet vrijuit.  Door geklungel worden de gasten in het zadel geholpen en staat het zomaar 1-4. Weg tactisch concept, tot frustratie van bedenker Pascal. Als het vlak voor de rust ook nog 1-5 wordt, lijkt de wedstrijd gelopen.

Na de rust speelt Oeken, om geheel onduidelijke redenen, ineens met een man minder.  Ze vragen zich af waarom ze minder balbezit hebben  en minder aanspeelbaar zijn. DZC ’68 14 profiteert er bijna maximaal van. Hoezo bijna? De strafschop, die kort na rust aan Oeken wordt toegekend  door de overigens prima fluitende scheidsrechter, blijkt uiteindelijk de doorslag te geven. De thuisploeg komt in de tweede helft niet verder dan vier doelpunten. Verantwoordelijk hiervoor zijn, Appie 2x, die daarmee zijn seizoen totaal op vier brengt, Pascal 1x, alweer goed voor drie dit seizoen en Angelo, die daarmee zijn eerste van het seizoen in de statistieken laat opnemen. Hiermee komt een wedstrijd met een krankzinnig scoreverloop tot een einde.

Volgende week wacht Ratti 2. Tijd voor de eerste driepunter.