DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 wint na een moeizame wedstrijd

DZC’68 wint na een moeizame wedstrijd

Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (12/9) de thuiswedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen. DZC’68 kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar heeft dit uiteindelijk weten om te buigen naar een terechte overwinning. DZC’68 heeft na deze overwinning de volle 6 punten uit 2 wedstrijden.
Van onze verslaggever Tom Franssen
Na de goede start van vorige week wilde DZC’68 graag in hetzelfde spoor verder. Helaas verliep het anders dan gedacht. Deze wedstrijd ging de tegenstander vliegend van start, al na 3 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Direct na de treffer zakte de tegenstander terug tot op de eigen helft en zag het er naar uit dat het een lastige wedstrijd ging worden voor DZC’68. Niks bleek minder waar, pas na een rode kaart voor de tegenstander en na vele kansen kon er in de 89e en 93e minuut gescoord worden door DZC’68.

De eerste helft begon rampzalig, al na 3 minuten wist de rechtsbuiten van ASC’62 met een schitterende lob vanaf de punt van de 16 Job Tadema te verschalken. Direct na de goal zakte ASC’62 terug tot op eigen helft. Ze lieten DZC’68 achterin rond spelen en zodra de bal op de helft van de tegenstander kwam, zetten zij pas druk op de bal. Omdat de tegenstander zo ver inzakte en het baltempo van DZC’68 te laag lag was, werd het een fysieke eerste helft. Door de vele overtredingen kwam DZC’68 niet lekker in het spel en creëerde het weinig kansen. Het enige hoogtepunt in de eerste helft was een pass van Jelle van Rinsum, die slecht werd verdedigd door de gasten waardoor Thomas Kleinlugtebeld alleen op de keeper af kon lopen; oog in oog met de keeper miste Thomas waarna Wout Blasman uit een moeilijke positie de rebound op de paal schoot. Met een 0-1 achterstand ging DZC’68 de rust in.

In de tweede helft begon DZC’68 scherp aan de wedstrijd. ASC’62 kwam er nog maar sporadisch uit. DZC’68 kreeg grip op de wedstrijd en zet steeds meer druk op de tegenstander. Dit resulteerde in kansen, maar nog niet in doelpunten. In de 77e minuut kreeg een speler van ASC’62 zijn tweede gele kaart en moest hij er met rood af. Na de rode kaart kreeg DZC’68 steeds meer kansen. Zo schoot Luuk Jansen na een mooie schijnbeweging recht op de keeper; Belend Shekho kon een voorzet van Thomas Kleinlugtebeld aannemen rond de penaltystip, maar ook hij schoot op de keeper. Kushtrim Simnica schoot na een goede voorzet van Belend Shekho van dichtbij over. Het leek wel of de bal er niet in mocht en dat ASC’62 er met de winst vandoor zou gaan. Maar DZC’68 bleef er in geloven en deed er nog een schepje op. Eindelijk, na een goede actie en voorzet van Belend Shekho kon Tolgahan Yayla in de 89e minuut de 1-1 binnen schieten. Direct na de aftrap zette DZC’68 weer druk naar voren, DZC’68 bleef geloven in een overwinning. Deze kwam er uiteindelijk ook; ver in blessuretijd, wederom op een voorzet van Belend Shekho, wist Jordi Adriaanse de 2-1 binnen te schieten. Na een moeizame wedstrijd en een goede tweede helft sleepte DZC’68 een terechte overwinning binnen.

Na een snelle tegentreffer slaagde DZC’68 er in om de wedstrijd, door hard te werken en er in te blijven geloven, diep in de tweede helft toch over de streep te trekken. Zo werd ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen.

Opstelling DZC’68: Job Tadema; Jordi Worm, Sergio Keurntjes, Jelle van Rinsum (Jordi Adriaanse), Jody Keuben, Luuk Jansen (Tolgahan Yayla), Nick Abbink, Rutger Ebbers; Belend Shekho, Wout Blasman (Kushtrim Simnica), Thomas Kleinlugtebeld.