DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 VR2 wedstrijdverslagen februari 2016

DZC’68 VR2 wedstrijdverslagen februari 2016

Beter laat dan nooit, de wedstrijdverslagen van VR2 van de gehele maand februari!

6 februari 2016 –  DZC’68 VR2 – FC RDC VR2

Na een goede start van het 2e deel van het seizoen (eenmaal winst en eenmaal gelijkspel) stond op 6 februari de thuiswedstrijd tegen FC RDC VR2 op het programma. Al in de 5e minuut kon het publiek langs het hoofdveld de handen op elkaar slaan voor een prachtige combinatie tussen Karlijn en Joyce B., die VR2 nét geen doelpunt opleverde. Een minuut later was het wel raak en scoorde Lieke haar eerste doelpunt van de wedstrijd (1-0), gevolgd door een tweede doelpunt  (2-0)net voordat een half uur was verstreken. Kort daarop volgde een overtreding in het strafschopgebied van RDC, die DZC’68 een penalty opleverde. Prima keeperswerk voorkwam dat de stand op 3-0 kwam. Rienke kon een doelpunt voor de tegenstander voorkomen met een prachtige verdedigende actie. Jo-Ann besloot haar specialisme in te zetten en krulde de bal prachtig links in de hoek (3-0). Kort voor rust scoorde Lieke opnieuw (4-0).

In de tweede helft was het even billenknijpen toen FC RDC een penalty nam maar en koelbloedige Kelly wist een tegendoelpunt te voorkomen. De wedstrijd werd vanaf dat moment wat mat. Tien minuten voordat de speeltijd voorbij was, scoorde Mira de 5-0. Gerard trakteerde Lieke op een publiekswissel, die ze juichend in ontvangst nam. De wedstrijd werd afgesloten met de stand 5-0.

13 februari 2016 – DZSV VR2 – DZC’68 VR2

Op 13 februari vertrokken we vol goede moed naar Dinxperlo waar de wedstrijd tegen DZSV VR2 werd gespeeld. Met maar één reservespeelster was onze bezetting krap. DZSV VR2 ging fanatiek van start maar dankzij de uitstekende reddingen van Serena, lukte het ze niet om te scoren. Door een foutje in onze verdediging, kwam DZSV op voorsprong (1-0). Ons team zette alles op alles om te scoren, wat ondanks de enthousiaste aanmoedigingen van oud-trainer Gino niet lukte. Alhoewel de wedstrijd bij vlagen gelijk op liep, wist DZSV de voorsprong vast te houden.

20 februari 2016 – DZC’68 VR2 – Tubantia VR1

Vanwege griep moesten enkele speelsters op het laatste moment verstek laten gaan. Dankzij de goede onderlinge samenwerking tussen de teams binnen  DZC’68, konden Anne B en Annemarie worden ingevlogen, wist onze teammanager voldoende speelsters op het veld te krijgen. Na 10 minuten kreeg onze tegenstander een kans, die niet benut werd. Kort daarop ontstond de eerste kans voor DZC’68. Ook ditmaal werd de kans niet verzilverd.

DZC’68 liet de hele wedstrijd goed positiespel zien, speelde breed en maakte goed gebruik van het lichaam. Ondanks dat overrompelde Tubantia onze speelsters en viel het eerste doelpunt uit het niets. Tubantia maakte gebruik van de verwarring bij DZC’68, veroverde de bal na de aftrap en scoorde een tweede doelpunt. Stand bij rust 0-2. Ongetwijfeld mede veroorzaakt door de peptalk in de rust, was er meteen na de aftrap een prachtige kans voor een van onze vleugelspeelsters. Helaas kon deze niet worden benut. Ondanks de achterstand bleef de onderlinge sfeer binnen DZC’68 positief en werd volop geprobeerd om de bal in het doel te werken. Dat lukte wat verder in de tweede helft. Tubantia scoorde in de tweede helft opnieuw twee doelpunten, waardoor de eindstand 1-4 werd.