DZC '68NieuwsOverige nieuwsDramatisch gelijkspel DZC’68

Dramatisch gelijkspel DZC’68

DZC’68 heeft zichzelf ernstig benadeeld in de thuiswedstrijd tegen
Hellendoorn (2-2). Tot de 40e minuut werd Hellendoorn van de mat gespeeld(2-0), maar na twee domme rode kaarten, nam Hellendoorn toch nog een puntje mee naar Overijssel. Aangezien medekoploper De Esch uit Oldenzaal ook gelijkspeelde, staan beide ploegen met 10 uit 4 nog steeds bovenaan in de tweede klasse H.
Door onze verslaggever Egenius Lodewijks
De resultaten van DZC tegen Hellendoorn zijn wisselend. De laatste wedstrijd tegen Hellendoorn, die van 7 februari jl., werd met 2-0 verloren. Maar sindsdien is er veel veranderd. DZC heeft de gelederen in een paar linies versterkt, draait als een tierelier en stond tot zaterdagmiddag na drie wedstrijden met De Esch uit Oldenzaal ongeslagen op kop. Hellendoorn had een mindere start met één keer winst en twee keer verlies. Op voorhand was dan ook de verwachting dat de drie punten in Doetinchem zouden blijven. Maar dat pakte dus op dramatische wijze anders uit.

DZC begon zonder de geblesseerde aanvoerder Robin Faber; deze was vervangen door Jordy Nijholt en Nick Abbink had de aanvoerdersband overgenomen. Na zo’n 15 minuten kwam DZC een beetje op stoom en ontstonden de eerste snelle combinaties. Dit mondde uit in een paar mooie kansen, waarbij een schot van Thomas Kleinlugtebeld en de rebound van Wout Blasman net geen doel troffen. Een paar minuten later was het wel raak. Een schot van Belend Shekho werd in de rebound keihard tegen de touwen gekegeld door Jordi Worm, 1-0. Vervolgens was het Nick Abbink die een paar keer ‘afdrukte’, maar helaas trof zijn eerste schot de paal en ging het tweede net naast. In de 30e minuut kwam DZC zeer terecht op 2-0. Wout Blasman etaleerde zijn talent door zich met een mooi kopballetje vrij te spelen, waarna hij met een prachtige lob de keeper van Hellendoorn verschalkte. Zo’n tien minuten later ging het mis; Jordy
Adriaanse werd door scheidsrechter Huis in ’t Veld na natrappen met rood uit  t veld gestuurd. Zo gingen de spelers en de meeste toeschouwers met ambivalente gevoelens de rust in.

De rode kaart was voor coach Arthur Isselman geen reden om in de rust te wisselen. De verdediging stond in navolging tot de vorige wedstrijden weer als een huis en de wedstrijd kabbelde voort, omdat de 11 van Hellendoorn geen vuist konden maken tegen de 10 van DZC. Na 58 minuten werd er dan toch gewisseld; Tolgahan Yayla werd in het veld gebracht voor Belend Shekho. In de 62e minuut kwam Hellendoorn onverwacht op 2-1; een vrije schop van net buiten de zestien werd ongelukkig door Jordy Nijholt in het eigen doel gewerkt. Maar daarmee was het leed nog niet geleden; kort daarna bezondigde zich ook Rutger Ebbers aan natrappen en ook hij werd uit het veld gestuurd. Met nog zo’n 20 minuten te spelen zou het erg lastig worden voor de 9 van DZC. Toch viel dat wel mee. Ten eerste kreeg DZC zelf nog kansen op de 3-1 (Thomas Kleinlugtebeld raakte de paal) en ten tweede stond Hellendoorn na 86 minuten met 10 man in het veld (de doorgebroken Tolgahan Yayla werd neergehaald). In de slotfase kreeg DZC dan toch nog de rekening gepresenteerd voor de twee rode kaarten. Hellendoorn tikte na een scrimmage de 2-2 tegen de touwen. Waren het in de rust nog ambivalente gevoelens,de gevoelens van de meeste spelers en toeschouwers na afloop waren er om meerdere redenen één van grote teleurstelling.

Zo werd het op Sportpark Zuid een wedstrijd met twee gezichten. Tot de 40e minuut dartelde DZC fris en fruitig over het veld en was het veel sterker dan Hellendoorn. Maar na twee onnodige rode kaarten, moest alles uit de kast worden gehaald om toch nog een punt over de streep te trekken. Vaak wordt dan gezegd, ‘dat maakt voetbal nu juist zo aantrekkelijk’. Maar dat kan na deze wedstrijd zeker niet worden gezegd. Alles wat DZC een goed hart toedraagt, zal de pijn en de frustratie hebben gevoeld. Op jammerlijke wijze twee dure punten verspeeld.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm, Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes,