DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC 68 1 doet goede zaken en meldt zich in linker rijtje

DZC 68 1 doet goede zaken en meldt zich in linker rijtje

Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 3 - 1 gewonnen van Hellendoorn. Deze uitslag was geenszins geflatteerd. Sterker nog : gezien de krachtsverhouding met name in de eerste helft had een grotere uitslag niet misstaan.
Uw verslaggever had in het verslag van vorige week de hoop uitgesproken, dat DZC deze zaterdag een hoger niveau kan halen. En dat hogere niveau kwam er !

Vanaf het begin werd Hellendoorn onder grote druk gezet en dat resulteerde in een grote hoeveelheid kansen. Het vizier stond aanvankelijk nog niet scherp, maar voetballend maakte DZC een sterke indruk. Er werd met vloeiende combinaties en splijtende passes gestrooid, maar het eerste doelpunt werd pas genoteerd in de 16e min : Een prima voorzet van Thomas op het hoofd (!) van Tollie en die knikte de bal strak langs de goede kant van de paal 1 – 0. De kansenmachine draaide op volle toeren, maar doelpunten bleven in het verdere verloop van de eerste helft uit. Vriend en vijand was het met elkaar eens, dat de ruststand een groter verschil had moeten aangeven. Tegenstander Hellendoorn, toch prima gestart met negen punten uit drie wedstrijden, had nauwelijks een aanvallende bijdrage kunnen leveren.

De tweede helft speelde DZC vanuit een goede organisatie, maar minder dominant dan de eerste helft. Wel bleef DZC ’68 kansen creëren. In de 58e min werd Rutger gevloerd in het strafgebied en Thomas kon vanaf de stip de stand naar 2 – 0 tillen. In de 70e minuut ging de wedstrijddeur definitief op slot na een prachtige loopactie van Rutger. Hij passeerde de keeper en schoot de bal in het verlaten doel : 3 – 0. In de 78e minuut kreeg Hellendoorn nog een eretreffer op het scorebord en dat werd ook tevens de eindstand.

Naast deze prima overwinning deed DZC afgelopen zaterdag nog meer van zich spreken : DZC 2 overklaste Hellendoorn 2 en is nu de trotse koploper (op   Het werd uiteindelijk na een stroeve start 10 – 0 (3x Kevin Holtus, 2x Kustrim Simnica, Chris Hekman, Max Riekel, Nathan van Klaveren, Joey Rijkse en Tom Franssen tekenden voor de doelpunten) DZC A1 won met 0 – 3 bij buurman VIOD, DZC B1 klopte NEC B1 met  2 – 1.

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking © en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen, (70. Stephen Könnemann) en Rutger Ebbers; Mike Togahan Yayla (89 Mike Verkerk), Ricardo Langeweg (86. Tim Horstik) en Thomas Kleinlugtebeld